Mustaa makiaa Tukholman Lakritsifestivaaleilla

TAPAHTUMA | RUOKAMATKA yhteistyössä Lakritsfestivalen / Lakrits Sverige AB.

PALEOKEITTIÖ

Kun kutsu pari viikkoa sitten järjestetyille maailman suurimmille lakritsifestivaaleille Tukholmaan kävi, niin täytyy kyllä myöntää, että en miettinyt sekuntiakaan vastatako kutsuun myöntävästi vai ei. Jokunen on jo ehtinyt huomauttamaan, että eihän laku oo paleoo. Itse asiassa lakritsi on hyvinkin paleoo (se lakritsijuuri, you know ;))! . Ja sopii aivan mainiosti maustamaan myös modernin luolamiehen aterioita ja/tai herkkuhetkiä.

Noh, tottahan mä tiesin, että lakufestareilla tarjonta painottuu aika pitkälti makeispuolelle, koska tulipa käväistyä Suomen vastaavassa tapahtumassa jo viime marraskuussa. Mutta jos näin hieno kokemus täytyy ruokasuuntaukseen vedoten ohittaa, niin pipoa lienee syytä höllätä ja nostaa vähän silmiltä. Matkailu avartaa ja paleovapaat ovat joskus paikallaan. Ja tämä matka lakritsimaahan oli kyllä kokonaisuudessaan aika mieletön reissu!

Sitä paitsi, Tukholma on eräs mun lempparikaupungeista. Olin kovasti lähdössä nauttimaan Tukholman keväästä, mutta Ruotsin ilmatila tarjoili meille kyllä harvinaisen kylmää kyytiä. Ehkä Tukholman kevät jäi tällä kertaa näkemättä ja kokematta, mutta onneksi edessä on vielä koko pitkä…

View original post 726 more words