Mistä sun salaatti tulee?

RUOKATUOTANTO yhteistyössä Rödingin tila / Cosmopolitan™ -salaatti / Mainostoimisto Sireeni.

PALEOKEITTIÖ

Tiedätkö, mistä sun salaatti tulee? Tai kiinnostaako sua ylipäätään, mistä ruokasi tulee? Mua kiinnostaa, ja toivoisin tietäväni laajemmaltikin, millaisissa olosuhteissa ja miten syömäni ruoka tuotetaan.

Mä tiedän, missä ravinnoksi käyttämäni lihat ja munat kasvavat. Kesällä tiedän myös, missä mun mansikat ja muutamat muut marjat sekä vihannekset kasvaa. Ne kasvavat vanhempien kasvimaalla. Vatut ja mustikat metsässä. Sieniäkin siellä kasvaisi, mutta olen sienten kanssa huono.

Useimpien ruoka-aineiden kohdalla joudun valitettavasti toteamaan, että ne tulevat marketista. Eikä mulla ole hajuakaan miten, millaisissa olosuhteissa tai edes missä ruoka on maantieteellisesti tuotettu. Ehkä tiedän, että tomaatti tulee talvella Espanjasta, mutta paljonko se loppujen lopuksi kertoo? Ei paljoakaan.

Siksipä olin aika onnessani kun pääsin paikan päälle katsomaan, miten ja missä käyttämääni salaattia viljellään! Ja nyt voin kertoa ja näyttää sullekin, mistä sun salaatti tulee. Ainakin siinä tapauksessa, että salaattisi on näin kotimaisella kasvukaudella Cosmopolitania tai Sydänsalaatti Mixiä.

Ne tulevat Pälkäneeltä! Järvien elävöittämästä maalaismaisemasta. Rödingin tilalta, jossa salaattien lisäksi viljellään mm. porkkanaa, purjoa, puna- ja keräkaalia.

View original post 824 more words