Kesän gluteeniton tabbouleh mansikasta ja kvinoasta

RESEPTITYÖ yhteistyössä Cosmopolitan™ -salaatti / Mainostoimisto Sireeni.

PALEOKEITTIÖ

Kesä ja salaattikausi jatkuvat parhaimmillaan! Ja kun nämä kaksi asiaa pistää yhteen, niin syntyy libanonilainen persiljasalaatti eli tabbouleh. Mainio lounas tai lisuke lämpimiin kesäpäiviin. Raikas ja kevyt, mutta kuitenkin ruokaisa.

Tekaisin tämän kuvien salaatin itselleni jo juhannukseksi. Todistettavasti silloin oli ainakin yksi aurinkoinen päivä, jolloin kelpasi kantaa salaattikulho puutarhaan ja nauttia boheemisti persiljasalaattia sormin, salaatinlehdeltä.

Perinteisesti tabbouleh valmistetaan persiljasta, mintusta, tomaatista ja bulgurista. Joissakin variaatioissa on mukana myös kurkku. Toisissa ei. Mulla oli kyllä kurkkua, mutta tomaatit korvasin makealla mansikalla ja vaihdoin bulgurin gluteenittomaan kvinoaan. Hyvin toimii! Lisäksi ripottelin päälle hieman suolaista eli murustettua fetaa.

Koko komeuden katoin Cosmopolitan -salaattipedille, joka antoi juhannuksen juhla-annokselle tilanteeseen sopivaa näyttävyyttä ja toimi myös ruokailuvälineenä.

Cosmopolitan -salaatti sopii mainiosti ruoan esillepanoon. Se antaa mukavasti raikkautta ja väriä kattauksiin, eikä ihan heti nuupahda eli näyttää hyvältä vielä tarjoilun viime minuuteilla.

Hieman asiasta sivuun, mutta olen useammin kuin kerran esittänyt salaattibaareissa ym. toivomuksen vihreästä salaatista sen…

View original post 437 more words