Pinaatti-melonisalaatti, marinoitua punasipulia ja fetaa (+viinivinkki!)

TUOTETESTAUS yhteistyössä Norex Spirits Oy.

PALEOKEITTIÖ

Kuukausi ehkä vaihtuu, mutta KESÄ jatkuu Paleokeittiössä! Koska en vaan yksinkertaisesti suostu luopumaan sen enempää kivoista kesäfiiliksistä kuin kevyistä kesäruoistakaan.

Sitä paitsi ruoan puolesta kesän sato alkaa olla vasta parhaimmillaan. Nyt on tarjolla etenkin hyviä kotimaisia raaka-aineita, joista valita! Metsässä, puutarhassa ja marketin hyllyilläkin.

Kesäisellä salaatilla jatketaan! Ajatus raikkaasta pinaatti-melonisalaatista lähti oikeastaan jääkaapissa valmiina odottavista piklatuista kantarelleista ja marinoiduista punasipuleista. Eikä lautaselle enää montaa raaka-ainetta tarvittu näitä kahta täydentämään, kun kesäinen salaattiannos oli valmis. Vain vähän vihreää. Ja suolaista.

Ennen salaattireseptiä vielä yksi aika mainio viinivinkki loppukesään! Uudehko, ympäristöystävällisistä ja pehmeistä arvoista ponnistava Footmark Organic White -luomuvalkkari Espanjasta on nimittäin aika hyvä valinta piknik- tai reissuviiniksi. Testasin!

Suuntasin eräs kaunis ja lämmin kesäilta auringonlaskun aikaan Inkoon rantakalliolle nauttimaan luonnonrauhasta ja nappasin pullon mukaani. Toimi!

Itse viini oli positiivinen yllätys, jota en osannut odottaa. Sellainen helposti nautittava, joka ei välttämättä kaipaa rinnalle purtavaa.

Alhaiset odotukset juontanevat muovipulloon, joka saa valitettavasti aina viinin…

View original post 213 more words