Sitruunaiset raakaleivokset ripauksella lakritsia

RESEPTITYÖ yhteistyössä Norex Selected Brands / Decanter / Kirkkonummen Kukka.

PALEOKEITTIÖ

Kaikkien keittojen, kalojen ja potkien jälkeen pääsiäispöydässä maistuu raikas jälkkäri! Ja mikäs sen paremmin pääsiäiseen sopii kuin sitruuna.

Ehkä lakritsilla täydennetty sitruuna? Eräs näistä match made in heaven -yhdistelmistä, johon inspiraatio syttyi jo ystävänpäivänä toisen taivaallisen makuparin, vadelman ja suklaan liitosta. Siitä lähtien olen odottanut pääsiäistä saapuvaksi, jotta pääsisin väsäämään näitä sitruunaisia raakaleivoksia ripauksella lakritsia.

Oijoi, nyt syntyi kyllä herkku emännän mieleen! Ei liian makeaa, reippaasti sitruunaa ja mukana pientä twistiä lakritsista. Sisältää myös toisen taivaallisen yhdistelmän. Nimittäin hunaja ja sitruuna passaavat paremmin kuin hyvin yhteen. Varsinaista makujen sinfoniaa koko leivos! Ja aika kivan näköinenkin vielä.

Kakkusen pääosaa näyttelee eittämättä sitruunainen keskikerros. Lakritsia löytyy paitsi leivoksen päältä kastikkeen muodossa, niin myös taatelisesta pohjasta lakritsijuurijauheena.

Kastikkeen keittelin kasaan marketin karkkihyllystä kerätystä lakritsitoffeesta. Sitä olisi tosin voinut keitellä kokoon kauemminkin, jolloin lopputulos olisi todennäköisesti ollut jähmeämpi. Ja kauniimpi, kun musta makia olisi pysynyt paremmin kasassa, eikä levinnyt ympäri leivosta.

Lakritsitoffee sisältää luonnollisesti sokeria. Jos ripaus…

View original post 615 more words