Intensiivistä Tinto Finoa ja haudutettua hirvenlihaa Bistro O matissa

TAPAHTUMA yhteistyössä Bistro O mat ja Vindirekt.

Ravintolatarinat

Kun reilu kuukausi sitten kuulin huhuja, että kotikylässäni järjestettäisiin espanjalaisen Emilio Moron viinintekijäillallinen, niin oli oikeastaan aivan itsestään selvää, että sinne minä menisin. Miksi niin? Koska odotettavissa oli takuuvarmasti hyvää ruokaa, todennäköisesti mielenkiintoisia viinejä sekä viinitalon edustajan tarinat kaupan päälle.

Emilio Moron tuotanto ei ollut aiemmin itselleni tuttu. Kiinnostus kuitenkin heräsi, kun selvisi, että viinit tulevat Ribera del Dueron viinialueen ytimestä. Olen maistanut kyseisellä alueella tuotettuja Tinto Fino (kloonattu Tempranillo) -viinejä aiemminkin, ja vaikka ne viinimatkan alussa olivat itselleni ”aivan liikaa”, niin matkan taittuessa olen viehättynyt näistä intensiivisistä ja luonteikkaista punaviineistä.

Erityisen mielenkiintoiseksi tastingin teki mahdollisuus maistaa ja vertailla saman tuottajan, samasta rypäleestä erilaisissa kasvuolosuhteissa kasvaneista ja eri ikäisistä köynnöksistä tuotettuja viinejä.

Kyllähän niissä eroja oli. Toisissa enemmän, toisissa vähemmän. Hyvin selväksi kuitenkin kävi, että valmistusmetodien ohella em. mainitsemillani asioilla ON väliä. Eli jos Ribera del Dueron Tinto Finoa lasiin haluaa, niin ei ole aivan se yksi ja sama, minkä…

View original post 1 317 more words