Alkuviinien voimaa – Unearthed Wines 2017

TAPAHTUMA yhteistyössä Vino Nostrum.

enJOY

Marraskuun toiseksi viimeisenä lauantaina laskeutui Helsingin juhlalliseen Astoria -saliin tapahtuma, jota olimme odottaneet kuin aurinkoa nousevaksi keskelle Pohjolan pimeintä päivää. Odotuksemme palkittiin. Aurinko ei noussut, mutta niin mieltä kuin sydäntäkin lämmittivät auringonkypsyttämät, italialaiset käsityöläisviinit.

Unearthed Wines 2017 ainutlaatuisine viinivalikoimineen oli vihdoin täällä! Ensimmäistä, mutta ei viimeistä kertaa.

Etukäteen veikkasin luvassa olevan vuoden mielenkiintoisimman viinitapahtuman näillä leveysasteilla. Väitän olleeni oikeassa. Omasta näkökulmastani mielenkiintoiseksi tapahtuman teki montakin seikkaa, joista päällimmäisenä luonnollisin menetelmin kasvatetut ja tuotetut naturaaliviinit, joista alkuviineinäkin turuilla ja toreilla puhutaan. Ei kemiallisia torjunta-aineita, ei teollisia hiivoja tai muita lisäaineita. Vain hiven säilyvyyttä parantavaa sulfiittia. Silloin, kun se on aivan välttämätöntä.

Kirjoitin aiemmin ”Viinin salaisuus” -dokumentin pohjalta artikkelin ”Tiedätkö, mitä viinisi sisältää?”. Viinintuotanto kun tuntuu nykyään olevan kuin villi ja vapaa länsi kaikkine merkintöineen, termeineen ja salaisuuksineen. Alla oleva kaavio tuo viinien villiin länteen vihdoin mukavasti selkeyttä ja kertoo, kuinka paljon erilaisia lisäaineita eri tuotantotavoissa sallitaan.

Luomuviineissä (Bio) lista on…

View original post 814 more words

Mainokset