Alkuviinejä ja viininviljelijöitä – Unearthed Wines 2017

TAPAHTUMA yhteistyössä Vino Nostrum.

enJOY

Palataanpa vielä hetkeksi Helsingin Astoria -saliin ja marraskuun puolivälin paikkeilla järjestetyn Unearthed Wines -tapahtuman pariin.

Kyseessähän oli viiniverkkokauppa Vino Nostrumin järjestämät naturaaliviinimessut, jossa nähtiin ehkä laajin alkuviinivalikoima saman katon alla Suomessa ikinä. Jos vielä mietit, että mikä ihmeen alkuviini tai Vino Nostrum, niin käypä lukaisemassa aiempi Alkuviinien voimaa -artikkeli tapahtumasta.

Tapahtumassa oli tosiaan esillä vino pino persoonallisia ja toinen toistaan mielenkiintoisempia naturaaliviinejä sekä viinintuottajia, joista muutamista ajattelin kertoa hieman enemmän.

Matkataan ensin Sisilian länsirannikolle, tulivuori Etnan ainutlaatuiselle, vulkaaniselle maaperälle ja ilmastoon, joka tarjoaa mielenkiintoisen yhdistelmän välimerellistä ja Alppeja muistuttavia olosuhteita. Näistä lähtökohdista, vanhoista köynnöksistä sekä luonnonilmiöitä kunnioittavasta viljelystä syntyy valikoima upeita Etnellan viinejä.

Etnellan Davide Bentivegna on hauska ja välitön heppu, joka viljelee omaleimaisia viinejä Etnan jyrkillä rinteillä. Miehestä huokui intohimo ja syvä rakkaus viininviljelyä kohtaan. Iloisen olemuksen alla olin aistivinani myös vahvaa maanläheisyyttä.

We respect the long dating tradition of farming on Etna and follow moon phases to guide…

View original post 1 011 more words

Mainokset