Tallinnalaisravintola Stenhus tarjoilee taideteoksia lautaselta

RAVINTOLAESITTELY | RUOKAMATKAILU yhteistyössä ravintola Stenhus, Tallinna.

Ravintolatarinat

Tallinnan ravintolakulttuuri kukoistaa ja uusia ravitsemusliikkeitä kumpuaa kuin kukkia kevään korvalla auringon sulattamasta mullasta. Uusi houkuttaa aina, mutta ikivihreitäkään ei kannata unohtaa. Tallinnan perinteikkäät ravintolat ovat työntäneet juurensa syvälle keskiaikaisen kaupungin kivikatujen alle, josta ne ovat löytäneet vakaan pohjan puhaltaa uusia tuulia.

Team enJOY kävi tutustumassa vanhakaupungin ytimessä, keskiaikaisten holvikaarien alla majaansa pitävään ravintola Stenhusiin, jolla on eittämättä oma lusikkansa upotettuna Tallinnan ravintolahistoriaan. Ravintola on toiminut viiden tähden hienostohotelli Schlösslen yhteydessä jo parikymmentä vuotta ollen ensimmäinen Tallinnassa fine-diningia tarjoillut ravitsemusliike. Siinähän sitä on kruunua tai ristiä kannettavaksi valtavaa vauhtia muuttuvassa maailmassa. Kilpailu Tallinnan ravintolanäyttämöllä on nimittäin tällä hetkellä erittäin kovaa.

Kuinka ”Kivitalo” pystyy pitämään pintansa ja säilyttämään kruununsa uusien, intoa ja taistelutahtoa puhkuvien ruokaprinssien valtakunnassa? Hienosti, perinteitä kunnioittaen ja hienovaraisesti uudistuen mm. tarjoamalla uniikkia ajatusta annosten taustalla.

Ravintola Stenhusilla on muutamia ”luonnollisia” etuja, joita ei aivan kaikilla Tallinnankaan ravintoloilla ole. Näistä vahvimpia ovat sijainti ”Pyhänaavenkadulla” aivan Raatihuoneentorin naapurissa sekä…

View original post 1 402 more words