Aamiaispöydän aurinkoiset bataattimuffinssit

JULKAISU yhteistyössä Wohls Gård.

enJOY

Kirjoittaja Sirpa Granqvist-Häiväläinen toimii kartanoravintola Wohls Gårdin keittiömestarina. Koska hyvä ruoka ja viinit ovat suuressa osassa elämää työn puolesta, tuovat kirjallisuus, puutarhanhoito ja perheen koirat oman mausteensa vapaa-aikaan.

..


Taannoisella talvibrunssilla tarjolla oli monen muun pikkusuolaisen lisäksi meheviä bataattimuffinsseja. Muhkeat bataattimuffinsit sopivat brunssin lisäksi evääksi tai arkisempaankin aamiaispöytään. Kelpaavat myös keliaakikoille.

Bataatin voi toki korvata porkkanalla tai kesäkurpitsalla. Ja jos kaikkea edellä mainituista on jääkaapissasi vain vähän, niin raasta sekaisin. Näiden suolaisten leivonnaisten hyvä puoli on, että ne sisältävät paljon kasviksia, mutta myös proteiinia.

Kasvismuffinssit ovat mainio kiireaamun pelastaja.

Hyvä välipala myös vaikka evääksi tai pullan tilalle iltapäiväkahvin seuraksi.

Taikinan voit maustaa chilin sijaan myös yrteillä, sitruunalla ja raastetulla sitruunankuorella. Ohjeen chilimäärä on lempeä. Tiukempaa chilin makua kaipaavat voivat lisätä chilin määrää tai ottaa tulisemmat chilit käyttöön.

BATAATTIMUFFINSSIT RIPAUKSELLA CHILIÄ

~20 pientä muffinssia

  • 350 g bataattiraastetta tai muuta kasvisraastetta
  • 150 g raejuustoa
  • 180 g gluteenitonta jauhoseosta
  • 4 kananmunaa
  • 50…

View original post 142 more words

Mainokset